Budjet tizimi budjet g‘azna ijrosining meyoriy - huquqiy asoslari - Djuraeva Marjona Durdimurodovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi budjet tizimi va budjet-g‘azna ijrosining me’yoriy-huquqiy asoslari tizimli tarzda o‘rganilgan. Tadqiqotda budjet tizimi tarkibi, uning darajalari va g‘aznachilik organlarining ijro etuvchi funksiyalari tahlil qilingan. Ishda budjet jarayonlarini tartibga soluvchi asosiy normativ-huquqiy hujjatlar – Budjet kodeksi, Davlat g‘aznachiligi faoliyati bo‘yicha qonun va normativ farmonlar, shuningdek, xalqaro tajribalar asosida solishtirma tahlil berilgan.