XX ASR OXIRI - XXI ASR BOSHIDAGI RUS SHE’RIYATIDA LIRIK EMOTSIYANI YARATISH VOSITASI SIFATIDA TO‘LIQSIZ GAPLAR - G’аipova Hilola Hamrobek qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqola XX asr oxiri - XXI asr boshidagi rus lirikasida to‘liq bo‘lmagan gaplarning stilistik funksiyalarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda mazkur sintaktik birliklarning lirik hissiyot yaratishdagi, pauza hosil qilishdagi, matnning parchalanganlik va subyektivlik xususiyatlarini kuchaytirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. O. Sedakova, B. Rijiy, M. Stepanova va boshqa shoirlar asarlari misolida sintaktik to‘liqsizlik matnning emotsional ifodaliligini va poetik individualligini ta’minlaydigan muhim vosita ekani ko‘rsatib beriladi.