RUHIY MUSTAHKAMLIKNING HUQUQIY ARXITEKTURASI:MILLIY G’OYA ASOSIDA SHAXSNI MODELLASHTIRISH - Xayitova Zilola Mahmudjanovna; Abduraxmonov Akbarjon Akromjon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola ruhiy mustahkamlik va shaxsning huquqiy, psixologik va ma’naviy jihatlarini milliy g‘oya asosida modellashtirish masalalarini o‘rganadi. Maqolada shaxsning ichki psixologik barqarorligi, ijtimoiy va huquqiy me’yorlar bilan uyg‘unligi, milliy qadriyatlar orqali shakllanishi, hamda ruhiy mustahkamlikni yaratishda davlat siyosati va qonuniy mexanizmlarning roli tahlil qilinadi.