MEHMONXONALARDA XIZMAT SIFATINI OSHIRISHDA BARQAROR RAQOBATBARDOSHLIKNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - O'ljayev Temurbek Azamat o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada mehmonxona korxonalarida xizmat sifatini oshirish orqali barqaror raqobatbardoshlikni ta’minlash masalalari yoritiladi. Xizmat sifati mehmonxona mahsulotining ko‘rinmas, lekin eng “sotiladigan” qismidir: mijoz xonani emas, o‘zini qanday his qilganini eslab qoladi. Shu bois xizmat sifati va barqarorlikni bir-biridan ajratib bo‘lmaydi: sifatli servis resurslarni tejash, jarayonlarni standartlashtirish, xodimlarning xizmat madaniyatini mustahkamlash hamda milliy madaniy tajribani mijoz kutgan qiymatga aylantirish orqali uzoq muddatli ustunlik beradi.