Yashirin iqtisodiyot va uning iqtisodiyotga ta’siri - Raxmatullayev Murodbek Maqsud o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada yashirin iqtisodiyotning shakllanish sabablari, uning ijtimoiy va iqtisodiy ta’siri, shuningdek, uning bartaraf etish usullari ko’rib chiqiladi. Yashirin iqtisodiyotning o‘ziga xos xususiyatlari va uning iqtisodiyotga salbiy ta’sirlarini tahlil qilish orqali, unga qarshi kurashishning ijobiy yo‘llari o’rgniladi. Yashirin iqtisodiyotning iqtisodiy tizimdagi o‘rni va uning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri ko‘rib chiqiladi.