FILOLOGIK TERMINLAR BAZASINI SHAKLLANTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada filologik terminlar bazasini shakllantirishda axborot texnologiyalarining o‘rni va imkoniyatlari yoritiladi. Terminlarni yig‘ish, qayta ishlash va tizimlashtirish jarayonlarida ma’lumotlar bazalari, elektron lug‘atlar va avtomatlashtirilgan dasturiy vositalardan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, terminologik ma’lumotlarning raqamli formatda saqlanishi va tezkor qidiruv imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Axborot texnologiyalaridan foydalanish terminlar bazasining aniqligi, yangilanishi va amaliy samaradorligini ta’minlashga xizmat qilishi asoslab beriladi.