ФЛУОКСЕТИННИНГ ТЕРМОДЕСОРБЦИОН СИРТ ИОНЛАШУВ СПЕКТРОСКОПИЯ УСУЛИДА ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ ШАРОИТИНИНГ ВАЛИДАЦИЯ КЎРСАТКИЧЛАРИ - Л.Т. Пулатова (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Фулуоксетин дори воситасини термодесорбцион сирт ионлашув спектроскопик усулда таҳлили амалга оширилиб, усулулнинг таҳлил қилиш шароити валидация кўрсаткичлари ўрганилди. Усулнинг валидация кўрсаткичлардан чизиқлилиги, сезгирлиги, аниқлиги, қайталанувчанлиги ва хусусийлиги(96±15 ва 212±15 фулуоксетинга хос чизиқли чўққилар пайдо бўлди) ўрганилди. Усулнинг сезгирлик даражаси 10-9 г ни ташкил қилди. Аниқлашнинг чизиқли диапазони, 5,0-30,0 мкг/мл ни ташкил қилди.