BOLALARDA MADANIY-GIGIYENIK KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISH - Mang`itova Gulchehra (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda madaniy-gigiyenik ko‘nikmalarni shakllantirishning ahamiyati, mazmuni va pedagogik usullari yoritilgan. Gigiyenik tarbiyaning bola salomatligi, mustaqilligi va ijtimoiy moslashuvidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyachi va ota-onaning hamkorligi muhim omil sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.