HUDUDLARGA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISHDAGI MUAMMOLAR - Charshenova Feruza Zaripboy qizi; Madjitova Maftuna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada hududlarga xorijiy investitsiyalarni jalb qilish jarayonida yuzaga kelayotgan tizimli va institutsional muammolar kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda hududlarning iqtisodiy salohiyati, infratuzilma rivoji, normativ-huquqiy muhit, mahalliy boshqaruv sifati hamda investorlarga ko‘rsatiladigan xizmatlar samaradorligi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik ochib beriladi. Muallif xorijiy investitsiyalar oqimini cheklayotgan omillarni faqat iqtisodiy ko‘rsatkichlar bilan emas, balki tashkiliy, institutsional va ijtimoiy omillar kesimida ham yoritadi. Natijalarda hududiy investitsiya siyosatini takomillashtirish, mahalliy darajada investitsion muhitni yaxshilashga qaratilgan aniq ilmiy-amaliy xulosalar ilgari suriladi.