TALABALARDA QADRIYATLARNING TA’LIM-TARBIYA JARAYONIDAGI O’RNI VA QADRIYATLARGA YO’NALGANLIGI - Akmal Ochilov.; Hamrayeva Shahnoza (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada ta’limda qadriyatlarning ijtimoiy va shaxs omiliga yo’nalganlik xususiyatini ochib beriladi. Ijtimoiy qadriyatlar, shu jumladan, ta’limiy qadriyatlar ham shaxsni shakllantirishga xizmat qilishi, uning qadr-qimmatini oshirishi, pedagoglar tomonidan shaxs omilining ta’lim-tarbiya jarayonlarining yetakchi subyekti sifatida tan olishini ta’minlashi, unda erkin va mustaqil fikrlash, shuningdek, ijtimoiy faollik ko’nikmalarini shaklantirishga yordam berishi maqsadga muvofiqdir.