PEDAGOGIK FAOLIYATDA VAQTNI BOSHQARISH - Razzaqova Kumush Islom qizi; Abdullayeva Nozima Ashur qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada pedagogik faoliyat jarayonida vaqtni samarali boshqarish masalalari yoritilgan. Ta’lim jarayonining samaradorligi ko‘p jihatdan o‘qituvchining o‘z ish vaqtini to‘g‘ri rejalashtirishi, ustuvor vazifalarni aniqlashi va pedagogik yuklamani oqilona taqsimlashiga bog‘liq. Maqolada vaqtni boshqarishning nazariy asoslari, pedagog faoliyatida vaqtning ahamiyati, rejalashtirish bosqichlari, amaliy metod va texnologiyalar hamda ularning ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi..