PEDAGOGIK REFLEKSIYA - Ashurova Hilola Nurali qizi; Qadirova Mohira Mirzaboy qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik refleksiya tushunchasining mazmuni, uning o‘qituvchi faoliyatidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Pedagogik refleksiya o‘qituvchining o‘z darslarini, metodlarini va o‘quvchilar bilan ishlash jarayonini tahlil qilishi orqali ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Maqolada refleksiyaning turlari, vazifalari hamda amaliyotda qo‘llaniladigan samarali usullari bayon etilgan. Shuningdek, refleksiya jarayonining pedagogning kasbiy rivojlanishi, innovatsion yondashuvlarni joriy etishi va o‘quvchilarning individual rivojlanishini ta’minlashdagi roli asoslab beriladi. Mazkur ish o‘qituvchilar, pedagogika yo‘nalishidagi talabalar hamda ta’lim jarayonini takomillashtirishga qiziquvchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.