PEDAGOGIK STRESS VA UNI YECHISH - Jurayeva Malohat Utkir Qizi; Qurbonova Sabina Ziyodulla Qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada stress bilan kurashish usullari va bir qator metodikalari va ahamiyati, pedagogik faoliyatdagi kasbiy stress va uning o‘qituvchi faoliyatiga ta’siri yoritib berilgan. O‘qituvchining kasbiy faoliyatida kasbiy stressni belgilaydigan va o‘qituvchilarning kasbiy faoliyati samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan ko‘plab stress omillari bilan birga kelishi haqida so‘z boradi.