PEDAGOGIK NAZORAT VA BAHOLASH - Shodmonova Shaxlo To'ylan qizi; Omonova Sohibjamol Normurod qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik nazorat va baholashning mazmuni, vazifalari hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Nazoratning dastlabki, joriy, oraliq va yakuniy turlari, shuningdek, baholashning funksiyalari, mezonlari va zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi.Baholashning zamonaviy usullari ham keltirilgan.