O‘QUVCHI SHAXSI TARBIYANING OBYEKTI VA SUBYEKTI SIFATIDA - Eshmo‘minova Dilfuza; Eshkildeyeva Sabina (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada jamoaning tarbiyaviy jarayondagi o‘rni, jamoaning tarbiya obyekti va tarbiya subyekti sifatidagi funksiyalari ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Jamoaning shaxs rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri, o‘quvchi va tarbiyachi munosabatidagi jamoaviy omillar, jamoa orqali tarbiyalashning mexanizmlari keng yoritiladi. Zamonaviy jamoa pedagogikasi, interfaol metodlar, ijtimoiylashuv jarayoni va jamoaning tarbiyaviy salohiyati haqidagi qarashlar tizimli tarzda bayon etilgan.