PEDAGOGIKANING ILMIY TADQIQOT METODLARI - Boysariyeva Mahliyo Baxtiyor qizi; Choriyeva O’g’ilshod To’ra qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik tadqiqotlarda qo‘llaniladigan ilmiy metodlar tahlil qilinadi va ularning ta’lim-tarbiya jarayonini o‘rganishdagi roli yoritiladi. Maqolada pedagogik jarayonning samaradorligini oshirish uchun kuzatish, tajriba, eksperiment, suhbat, anketa, test va pedagogik diagnostika kabi metodlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagogik tadqiqot metodlarining nazariy va amaliy asoslari, boshqa ijtimoiy fanlar bilan integratsiyasi, shaxsiy rivojlanish va ta’lim jarayonini takomillashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Ushbu maqola pedagogika sohasida ilmiy izlanishlar olib borayotgan tadqiqotchilar va o‘qituvchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.