XXI ASRDA OTA-ONALAR PEDAGOGIK MADANIYATI - Boltaboyeva Bo’rixol Qudrat qizi; Saidqulova Ko’hinur (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada XXI asrda ota-onalar pedagogik madaniyatining ahamiyati, mazmuni va zamonaviy oilada farzand tarbiyasiga qo‘yilayotgan yangicha talablar yoritilgan. Raqamli muhit ta’siri, kommunikativ madaniyat, psixologik savodxonlik, oilaviy muhitni sog‘lom shakllantirish hamda ta’lim muassasalari bilan hamkorlikning yangi shakllari tahlil qilindi. Shuningdek, zamonaviy ota-onalarda bo‘lishi kerak bo‘lgan pedagogik kompetensiyalar, ularni rivojlantirish yo‘llari va milliy qadriyatlarga asoslangan tarbiyaviy yondashuvlar ilmiy-nazariy va amaliy nuqtai nazardan yoritildi.