OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA’LIM TIZIMI, PEDAGOGIK KASB VA UNING VAZIFALARI - Abdugʻaniyeva Aziza; Abdurahimova Dilshoda (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi ta’lim tizimining hozirgi holati, ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, pedagogik kasbning mazmun-mohiyati, zamonaviy pedagog oldida turgan vazifalar hamda pedagog shaxsiga qo‘yiladigan talablar ilmiy-nazariy nuqtai nazardan keng yoritilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tizimi rivoji, pedagoglarning innovatsion yondashuvlarga tayyorligi va ta’lim jarayoniga joriy etilayotgan zamonaviy pedagogik texnologiyalar o‘rganilgan. Maqola maktabgacha ta’lim yo‘nalishi talabalari, pedagogika sohasida tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar hamda amaliyotchi pedagoglar uchun metodik ahamiyatga ega.