O’QUVCHILARDA AXBOROT ISTEMOLI MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - Samadova O’g’iloy; Norboyeva Mohigul (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada o'quvchilarda axborot iste’moli madaniyatini shakllantirish muammosi yoritilgan. Shuningdek, rivojlanayotgan texnologiya asrida axborot iste’molini yoshlarning tarbiyasiga ta’siri ko’rib chiqilgan. Axborot, infosek, axborot xavfsizligi, texnologiyalar, kommunikatsiya, Internet, kompyuter, isteʼmol, madaniyat, ijtimoiy hayot, soha, tizim. Rivojlanayotgan texnologiyalar asrida hayotimizni “aqilli gadjet”larsiz tasavvur qilishimiz qiyin. Inson yumushini yengillatish maqsadida yaratilgan bu texnologiyalar hayotimizning bir qismiga aylanib ulgurgan. Bugungi kunda axborot iste’moli jarayoni ham o’ziga xos madaniyatni kasb etmoqda.