JAMOA TARBIYA OBYEKTI VA SUBYEKTI SIFATIDA - Norboyeva Jang’il; Hasanova Sevinch (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada jamoaning tarbiya jarayonidagi ikki tomonlama mohiyati — tarbiya obyekti va tarbiya subyekti sifatidagi o‘rni yoritilgan. Jamoa shaxsning ijtimoiylashuvi, axloqiy me’yorlarni shakllantirish, ma’naviy rivojlanishi va ijtimoiy faolligini oshirishda qanday omil bo‘lishi ilmiy-nazariy nuqtai nazardan tahlil qilingan. Pedagogik jarayonda jamoa bilan ishlashning asosiy tamoyillari, shakllanish bosqichlari hamda tarbiyachining vazifalari ochib beriladi.