TALIM MAZMUNI. O’QITISH METODLARI VA TURLARI. - Iskandarova Iroda Ulug’bek Qizi; Otanazarova Mehriniso Mansurbek Qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ishda ta’lim mazmunining mohiyati, uning tarkibiy qismlari, shuningdek o‘qitish metodlari va ularning turlari yoritilgan. Ta’lim mazmuni o‘quvchi shaxsini har tomonlama rivojlantirishga qaratilgan bilim, ko‘nikma va kompetensiyalar majmuasi sifatida izohlangan. Unda an’anaviy, interfaol, innovatsion metodlar hamda amaliy, nazariy va integrativ o‘qitish turlari haqida fikr yuritilgan. Mazkur material ta’lim jarayonini samarali tashkil etish, metodlarni to‘g‘ri tanlash va ta’lim sifatini oshirish bo‘yicha ilmiy-pedagogik yondashuvlarni o‘z ichiga oladi.