TA’LIMNI TASHKIL ETISH SHAKLLARI VA TURLARI - Bozorova Lobar; Ramazanova Hamidabonu (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonini samarali tashkil etishning turli turlari va shakllari tahlil qilinadi. Ta’lim tizimining rivojlanishi, uning zamonaviy talablar asosida shakllanishi va innovatsion yondashuvlar maqolaning asosiy yo‘nalishlarini tashkil etadi. Shuningdek, an’anaviy va noan’anaviy ta’lim shakllarining o‘ziga xos jihatlari, ularning afzalliklari va kamchiliklari haqida fikr yuritiladi. Maqolada ta’limni tashkil etishning zamonaviy modellari va ularning amaliyotdagi qo‘llanilishi ham yoritilgan bo‘lib, ta’lim sifati va samaradorligini oshirishga qaratilgan tavsiyalar beriladi.