PEDAGOGIKA SHAXS TARBIYASI VA RIVOJLANISHI TOʻGʻRISIDAGI FAN - Ahmedova Dilnoza Gʻulomovna; Oqboyeva Gulnoza Rustam qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur fan shaxsning tarbiyalanishi va rivojlanishi bilan bog‘liq nazariy va amaliy masalalarni o‘rganadi. Fan doirasida inson shaxsining shakllanishi, uning ma’naviy, axloqiy, intellektual, estetik va jismoniy rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, shaxs tarbiyasiga ta’sir etuvchi biologik, psixologik, ijtimoiy va pedagogik omillar, tarbiya jarayonining prinsip va metodlari, shaxsni barkamol etishda qo‘llaniladigan usullar o‘rganiladi.