OʻQUVCHILARNING BILIM, KOʻNIKMA VA MALAKALARINI TASHXIS ETISH - Mamatqulova Charos Komil qizi. (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada o'quvchilarning bilim, ko'nikma va malakalarini tashxis etish zaruriyati to'grisida fikr yuritilgan hamda tavsiyalar berilgan.Kalit so‘zlar: bilim, ko'nikma, malaka, o'quvchi,tashxis, zaruriyat,yondashuv Yangi O'zbekiston taraqqiyot stratnegiyasida sifatli ta'limga erishishning eng muhim vazifalari belgilanib, amalga oshirilmoqda . Shu jihatdan bu jarayonda o'quvchilarning bilim, ko'nikma va malakalarini tashxis etish dolzarb bo'lib turibdi. Mazkur o'rinda ana shu masalaning tahliliga e'tiboringizni tortamiz. O'zbekiston Respublikasi “Ta'lim to'g'risida”gi yangi tahrirdagi Qonunida umumiy o'rta ta'limni zamonaviy talablar asosida rivojlantirish huquqiy-me'yoriy jihatdan belgilab qo'yilgan . Su jihatdan o'quvchilarning bilim, ko'nikma vamalakalarini tashxis etishning metodikasi muammosini tadqiq etish dolzarb bo'lib turibdi.