PEDAGOGIKA FAN SIFATIDA BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Abdurahmonova Mavjuda Oʻtkirboy qizi; Abdurahmonova Nodira (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogikaning fan sifatida shakllanishi, uning predmeti, vazifalari, boshqa fanlar bilan o‘zaro aloqasi hamda zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Pedagogika inson kamolotini ta’minlashga qaratilgan ta’lim-tarbiya jarayonining qonuniyatlarini o‘rganadigan mustaqil fan sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada pedagogika tarmoqlarining rivojlanishi, zamonaviy ta’limda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati, o‘qituvchining kasbiy kompetensiyalari va bugungi ta’lim tizimi oldidagi dolzarb vazifalar yoritilgan. Tadqiqot pedagogika fanining jamiyat taraqqiyotidagi strategik ahamiyatini asoslashga xizmat qiladi.