JAMOA TARBIYA OBYEKTI VA SUBYEKTI SIFATIDA - Saitqulova Mehriniso Boymir qizi; Qarshiyeva Bahor Saidali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada jamoaning tarbiya jarayonidagi o‘rni, jamoaning tarbiya obyekti va subyekti sifatidagi ikki tomonlama roli, shaxsning ijtimoiy, axloqiy va ma’naviy rivojlanishidagi ahamiyati, jamoaviy ta’lim-tarbiya jarayonining nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida jamoaning tarbiyaviy kuchi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqola maktabgacha ta’limdan boshlab oliy ta’limgacha bo‘lgan turli darajadagi ta’lim muassasalarida jamoaning pedagogik roli keng yoritilgan va amaliy misollar, tadqiqot natijalari bilan boyitilgan.