PEDAGOGIKA SHAXS TARBIYASI VA RIVOJLANISH TO’G’RISIDAGI FAN SIFATIDA - Muratova Karomat Shavkat qizi; Abdurahmonov Azamat Kamolovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogika fani doirasida shaxs tarbiyasi va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Pedagogika insonning har tomonlama yetuk shaxs bo‘lib shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillarni o‘rganadigan fan sifatida qaraladi. Shaxs tarbiyasi va rivojlanishi oilaviy, maktabgacha, maktab va oliy ta’lim muassasalaridagi ta’lim-tarbiyaviy jarayonlar bilan uzviy bog‘liqdir. Ushbu maqolada tarbiya shakllari, rivojlanish bosqichlari hamda pedagogik yondashuvlarning ta’siri tahlil qilinadi. Pedagogik ta’limotlar asosida inson ma’naviy, intellektual va jismoniy jihatdan kamol topishi uchun zarur shart-sharoitlar va metodlar muhokama qilinadi. Bundan tashqari, maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interaktiv usullar asosida shaxsning rivojlanishiga ko‘rsatiladigan ta’sir masalalariga ham alohida e’tibor qaratilgan.