DIDAKTIKA: TA’LIM NAZARIYASI. SIFATIDA. O’QITISH JARAYONI YAXLIT TA’LIM TIZIMI SIFATIDA - Erkinova Fotima Shokir qizi; Erkinova Zuhra Shokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada didaktika nazariyasi doirasida jamoaning tarbiyadagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Jamoa tarbiya obyekti va subyekti sifatida shaxsning ijtimoiy, axloqiy va ma’naviy rivojlanishidagi ahamiyati keng yoritiladi. Maqolada pedagogik jarayonni yaxlit tizim sifatida tushuntirishga urg‘u berilgan bo‘lib, jamoaviy faoliyat, motivatsiya, hamkorlik va ijtimoiy nazorat kabi elementlar jamoaning tarbiyaviy samaradorligini oshirishdagi vazifasi bilan batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqolada amaliy misollar va ilmiy tadqiqotlar asosida jamoaning tarbiyaviy imkoniyatlari kengaytiriladi, didaktik yondashuvlar orqali shaxsning ijtimoiy ko‘nikmalari va ma’naviy rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatiladi.