ZEBO MIRZO SHE`RLARIDA METAFORALARNING O`RNI - Nabiyeva Dilorom Nodirbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Metafora badiiy tasvir vositalaridan keng qo`llanadigani. Har qanday asarni u xoh badiiy bo`lsin, xoh ilmiy metaforik ma`nosiz tasavvur etib bo`lmaydi. Metaforani kuchi shundaki, jumlani qisqa, aniq va ta`sirchan aks ettiradi. Har qanday lingvistik hodisa kabi u ham lisoniy asosga ega. Ushbu maqolada Zebo Mirzo she`rlarida qo`llanilgan metaforalar o`rni ko`rib chiqiladi.