SUV KADASTRINING YER OSTI QISMINI ZAMONAVIY DASTURIY TA’MINOTLARDAN FOYDALANIB FAOLLASHTIRISH - Tuychiyeva Ixtibar Abdurasulovna; Oripova Odina Saidbori qizi; Xudayberdiyeva Ruxshona Dilshod qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada suv kadastrining yer osti qismini zamonaviy dasturiy ta’minotlar yordamida shakllantirish va faollashtirish masalalari yoritilgan. Yer osti suv resurslarini hisobga olish, monitoring qilish va boshqarishda geografik axborot tizimlari (GIS), masofadan zondlash texnologiyalari hamda raqamli ma’lumotlar bazalarining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida suv kadastrini raqamlashtirish orqali yer osti suvlaridan oqilona foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.