IDROK HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA - Odilova Naimaxon Burxonjon qizi; Isamutdinova. D (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada idrokning psixologik mohiyati, uning asosiy xususiyatlari hamda inson ongidagi o‘rni tahlil qilinadi. Idrok – atrof- muhitdan kelayotgan axborotni yaxlit holda qabul qilish, qayta ishlash va talqin etish jarayoni sifatida qaraladi. Maqolada idrokning turlari, unga ta’sir etuvchi omillar va idrokning bilish faoliyatidagi ahamiyati yoritiladi.