BOLALARDAGI TRAVMALARNING KELIB CHIQISHI VA ULARNING YECHIMLARI - Amanbayeva Umida Yermekbay kizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada bolalardagi psixologik travmalarning kelib chiqish sabablari, ularning rivojlanish mexanizmlari va zamonaviy psixologiyada qo‘llanilayotgan samarali yechimlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda jahon psixologlari: Z. Freyd, J. Bowlby, B. Kolk, A. Adler, E. Erikson kabi olimlarning nazariyalari hamda o‘zbek psixologlari: A. Jalolov, N. To‘ychiev, M. Soliyevlarning ishlari o‘rganilgan Maqola natijalari bolalar bilan ishlovchi psixologlar, pedagoglar va ota-onalar uchun amaliy tavsiyalarni taklif etadi.