XORIJDA IJTIMOIY PEDAGOGIKANING RIVOJLANISHI VA BOSQICHLARI - Ubaydullayeva Munavvar Shaydulla qizi; Davxonova Dilorom Davlatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur esse xorijiy mamlakatlarda ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi va rivojlanish jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda ijtimoiy pedagogikaning nazariy va amaliy asoslari, uning turli madaniy va ijtimoiy sharoitlarda qanday rivojlanganligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ijtimoiy pedagogikaning jamiyatdagi ijtimoiy muammolarni hal qilishdagi ahamiyati, uning global rivojlanish tendensiyalari va milliy pedagogika tizimlariga ta’siri yoritiladi. Ushbu esse xorijiy tajribaning o‘ziga xosliklarini o‘rganish orqali ijtimoiy pedagogikaning rivoji uchun yangi yo‘nalishlarni belgilashga xizmat qiladi.