PEDAGOGIK KUZATUV VA TAHLIL USULLARI - Shokirova Muattar Shuxratovna; Shomatova Zamira Said Qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik tadqiqot jarayonida qo‘llaniladigan asosiy metodlardan biri — kuzatuv va uning tahlil usullari nazariy jihatdan yoritilgan. Pedagogik kuzatuvning maqsadi, turlari, bosqichlari va afzalliklari tahlil qilinib, uni samarali amalga oshirish uchun zarur shart-sharoitlar ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, o‘quv jarayonini o‘rganishda kuzatuv usullarining ilmiy tadqiqotdagi o‘rni, natijalarni tahlil qilish mexanizmlari ham ochib berilgan.