PEDAGOGIK TEXNOLOGIYA VA PEDAGOGIK MAHORAT - Ergasheva Dilnura Ilhomjon Qizi; Ergashova Gulxayyo Soatmurod Qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada pedagogika fanida tajriba (eksperiment) to‘plash tizimining mohiyati, mazmuni va ahamiyati yoritilgan. Pedagogik tajriba o‘quv-tarbiya jarayonini takomillashtirish, yangi metod va texnologiyalarni sinovdan o‘tkazish hamda ilmiy asosda samaradorligini aniqlashga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada tajriba o‘tkazish bosqichlari, ma’lumotlarni yig‘ish va tahlil qilish usullari, shuningdek, ularni amaliyotga tatbiq etish mexanizmlari yoritilgan.