PEDAGOGIK TADQIQOT METODLARI - Chorshanbiyev Adham Ishoq o‘g‘li; Zoirov Shoxrux Yunusovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik tadqiqot metodlarining mohiyati, turlari va ularning ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Pedagogik tadqiqot usullari ta’lim amaliyotini ilmiy asosda takomillashtirish, o‘quv jarayonida samaradorlikka erishish, shuningdek, nazariya va amaliyot o‘rtasidagi bog‘liqlikni mustahkamlashda muhim o‘rin tutadi. Maqolada kuzatish, suhbat, anketa, tajriba (eksperiment), test va tahlil kabi metodlarning mazmuni va qo‘llash imkoniyatlari tahlil etilgan.