О‘Z-О‘ZINI TАRBIYАLАSH VА О‘Z USTIDА ISHLАSH. - Annaqulova Shaxlo Baxtiyor Qizi; Baxtiyorova Munisa Norbekovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada shaxsning o‘z-o‘zini tarbiyalash va o‘z ustida ishlash jarayonining pedagogik-psixologik asoslari tahlil qilingan. O‘z-o‘zini tarbiyalash insonning ichki intilishi, maqsad sari yo‘naltirilgan ongli faoliyati sifatida talqin etiladi. Shuningdek, o‘qituvchi va talaba shaxsida o‘zini anglash, irodani mustahkamlash, ma’naviy barkamollikka erishishda o‘z-o‘zini tarbiyalashning ahamiyati ochib berilgan. O‘z ustida ishlash esa kasbiy mahoratni, bilim va malakalarni doimiy ravishda takomillashtirishni anglatadi.