Raqamli ta’lim muhitida bòlajak texnologiya fani òqituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish metodikasi - Xadicha Toshova Hikmatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur tezisda raqamli ta’lim muhiti sharoitida bo‘lajak texnologiya fani o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar ilmiy tahlil qilinadi. Raqamli platformalar, virtual laboratoriyalar, interaktiv simulyatorlar va elektron baholash tizimlarining ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi kompetensiyaga yo‘naltirilgan pedagogik model bilan uyg‘un holda o‘rganiladi. Tahlillar natijasida raqamli kompetensiyalarni rivojlantirishning samarali strategiyalari, kompetensiyaviy didaktik modelning afzalliklari hamda bo‘lajak o‘qituvchilar tayyorgarligini kuchaytiruvchi metodik yechimlar asoslab beriladi.