Замонавий мактаб таълимида ўсмирлар шахсининг ахлоқий психологик хусусиятлари - B.T.To’raxonova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Мақолада замонавий мактаб таълими шарт-шароитида ўсмирлар шахсининг ахлоқий-психологик ривожланиши назарий моделлар (Эриксон, Пиаже, Колберг) ва ижтимоий-маданий контекст (Выготский, Авлоний) асосида таҳлил қилинади. Мақсад — ахлоқий позитсия, идентификация ва ҳулқ-атвор регуляциясининг мактаб муҳитида қандай шаклланишини асослаш, ўқитувчи ва ота-оналар учун амалий тавсиялар бериш.