“YO‘QOTILGAN AVLOD” ADABIY OQIMINING VUJUDGA KELISHI VA ASOSIY XUSUSIYATLARI” - Siddiqova Iroda Boxodir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolamda “yo‘qotilgan avlod” deb nomlangan adabiy oqimning paydo bo‘lish sabablari, uning shakllanishiga ta’sir ko‘rsatgan tarixiy va ijtimoiy omillar, shuningdek, oqim vakillarining badiiy qarashlari keng yoritdim. Tadqiqot jarayonida men Birinchi jahon urushidan keyingi inson ruhiyatidagi iztiroblar, qadriyatlarning yemirilishi, yosh avlodning ma’naviy tayanchsiz qolishi kabi omillar qanday qilib yangi adabiy estetikaning vujudga kelishiga sabab bo‘lganini tahlil qildim. Maqola natijalari “yo‘qotilgan avlod” nafaqat adabiy oqim, balki bir avlodning umumiy ruhiy va ma’naviy holatini aks ettiruvchi falsafiy hodisa ekanini ko‘rsatadi.