IJTIMOIY FANLARDA TERMINOLOGIYA - Qayumova Guliniso (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur tezisda ijtimoiy fanlarda terminologiyaning o‘rni, ahamiyati va shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Terminlarning ilmiy tushunchalarni ifodalashdagi roli, ularning milliy til asosida rivojlanishi hamda ijtimoiy jarayonlarning terminologik tizimga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy terminologik jarayonlar, xorijiy so‘zlarning kirib kelishi va ularning o‘zlashtirilishidagi muammolar ham ko‘rib chiqiladi.