TEXNIKUM O‘QUVCHILARIDA MATEMATIK SAVODXONLIKNI OSHIRISH STRATEGIYALARI - Ergasheva Dilfuzaxon Ergashevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola texnikum o‘quvchilarida matematik savodxonlikni rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik strategiyalarni tahlil qiladi. Tadqiqotda real hayotga yaqinlashtirilgan masalalar, kompetensiyaga asoslangan yondashuv, STEAM metodlari, raqamli ta’lim vositalari va differensial o‘qitishning samaradorligi yoritiladi. Matematik savodxonlikning PISA talqiniga asoslangan holda texnikumdagi o‘quv jarayoniga tatbiqi bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi [2], [5]. Natijalar o‘qituvchilarga darslarni amaliy yo‘naltirilgan shaklda tashkil etish imkonini beradi.