ДУМ СУЯГИ ШИКАСТЛАНИШЛАРИНИНГ ЁШГА ДОИР МОРФОМЕТРИК КЎРСАТКИЧЛАРИ - Исламов Жалолиддин Мухаммад угли (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Дум суяги шикастланишларини морфометрик жихатдан рақамли кўринишдаги суяк тўқимасидаги ўзгаришларнинг ўзига хослигини асослаш учун замонавий конфокал мультиплексли морфометриядан фойдаланилди ва дум суяги шикастланишларини ёшга доир ўзгаришларини асослаш мақсадида олдиндан тайёрланган микронамуналар сканер қилиниб тегишли нуқталарда ўлчамлари олинди ва тахил қилинди. Тахлил натижалари бўйича, дум суягини шикастланиши оқибатида репаратив регенрациянинг энг юқори кўрсатичи 34-48 ёшда бўлиб, ёши катталарда ушбу кўсраткичлар суяк тўқимасида деструктив ва дегенратив ўзгаришлар натижасида остеопороз жараёни кучайишини тасдиқлади.