OILAVIY SHAXSLARARO MUNOSABATLARNING MUAMMOLARI,OILAVIY NIZOLAR - RAHMATOVA MUHSINA IZZATULO QIZI (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada oilaviy shaxslararo munosabatlarning muammolari va oilaviy nizolar tahlil qilingan. Oilaviy mojarolarning asosiy sabablariga muloqot yetishmovchiligi, moliyaviy qiyinchiliklar, farzand tarbiyasi borasidagi kelishmovchiliklar, ish va oilaviy hayot muvozanatini saqlash qiyinligi, ruhiy qo‘llab-quvvatlash yetishmovchiligi hamda qaynona-qaynota bilan bog‘liq muammolar kiradi. Shuningdek, maqolada bu muammolarni hal qilish va oldini olish usullari, jumladan, ochiq muloqot, moliyaviy rejalashtirish, tarbiya bo‘yicha kelishuvga erishish, hissiy qo‘llab-quvvatlash va oilaviy birlikni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Mazkur maqola oilaviy hayotda barqarorlik va totuvlikni saqlash uchun foydali qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.