IQLIM O’ZGARISHLARINING HUDUDIY TAXLILI - Umirqulov Axrorbek Ilhom o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Xozirda butun yer yuzida harorat yildan yilga oshib bormoqda. Global iqlim isishi qurg’oqchilik, yuqumli kasalliklar ko’payishi, flora va faunani kamayib kerishi, oziq ovqat inqirozi, va shu kabi ekstrimal holatlar yaqin kelajakda bizni kutib turibdi. Quruqlik ichkarisida okean va dengizlardan uzoqda joylashgan mamlakatimizga global iqlim isishi tufayli bir qator salbiy va ijobiy oqibatlarni olib keladi. Ushbu maqolamizda global iqlim o’zgarishlarining O’zbekiston respublikasiga tasir ko’rsatadigan bir qator salbiy oqibatlariga tuxtalib o’tganmiz.