FRIDRIX NITSSHE FALSAFIY QARASHLARI: “ZARDUSHT TAVALLOSI” ASARINING FALSAFIY TAHLILI - Xolova Umida Umedovna; Muhammadkuliyeva Lobar Davron qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada falsafa olamidagi eng mashhur olimlardan biri Fridrix Nitsshe haqida, uning falsafiy qarashlari va ularning bugungi kundagi ahamiyati haqida so’z yuritilgan. Shu bilan bir qatorda, maqola mobaynida olimning eng mashxur asarlaridan biri “Zardusht tavallosi” asari haqida ham ma’lumotlar keltirilgan bo’lib, asarning batafsil tahliliga to’xtalgan holda, olimning fikrlarini yanada aniqroq tushuntirishga harakat qilingan.