Yakka tartibdagi mehnat munosabatlarida nimalar o`zgarmoqda? - Musayeva Farangiz (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola yakka tartibdagi mehnat munosabatlarida yuz berayotgan zamonaviy o’zgarishlar va bu yondashuvlarning jamiyatning huquqiy, ijtimoy va iqtisosiy sohalariga ta`sirini tahlil qilib chiqadi. Masofaviy mehnatning takomillashuvi, mehnat shartnomalarining raqamlashtirilishi va xodimning asosiy huquqlari mustahkamlanishi mavzulari chuqur yoritilib o`tiladi. O`zbekiston mehnat bozorida ham moslashuvchan ish vaqtlari, onlayn ish o`rinlari va adolatli mehnat sharoitlarini ta`minlsh uchun amaliy tavsiyalar taklif etiladi.