SUN’IY INTELLEKT DAVRIDA BOLALAR ADABIYOTI: RAQAMLI QAHRAMONLAR, INTERAKTIV ERTAKLAR VA BOLANING IJODIY TAFAKKURI RIVOJI - Normurodova Nigora Abdusattorovna; Sharipova Iroda Rashid qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining bolalar adabiyoti rivojiga ta’siri ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Raqamli qahramonlar, interaktiv ertaklar, elektron kitoblar va multimedia vositalarining bolaning tafakkuri, o‘qish madaniyati va ijodiy rivojiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy jihatlari tahlil etiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt yordamida yaratilgan adabiyotning tarbiyaviy ahamiyati va uni an’anaviy kitoblar bilan uyg‘unlashtirish zaruriyati muhokama qilinadi.