TINCHLIK VA XAVFSIZLIKNI TA’MINLASH HAMDA XALQARO HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI - Musayeva Gulnoza (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada tinchlik va xavfsizlikni ta’minlashning global, mintaqaviy va milliy darajadagi mexanizmlari, xalqaro tashkilotlarning roli, geosiyosiy jarayonlarning ta’siri hamda davlatlar o‘rtasidagi hamkorlikning zamonaviy shakllari yoritilgan. Dunyo siyosiy tizimidagi o‘zgarishlar, qurolli mojarolar sonining ko‘payishi, iqtisodiy raqobatning kuchayishi sharoitida tinchlikni mustahkamlashning konseptual yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonning mintaqaviy xavfsizlik va xalqaro hamkorlikni kuchaytirish borasidagi tashabbuslari ilmiy asosda sharhlanadi.