BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIGA BADIIY ASARNI O’QITISH METODIKASI - Normurodova Nigora Abdusattorovna; Qo’ziboyeva E’zoza To’lqin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda badiiy asarlarni o‘qitish jarayonining ilmiy-metodik asoslari, pedagogik yondashuvlari va samaradorlik omillari keng yoritilgan. Badiiy matnni o‘qitishda qo‘llaniladigan tayyorgarlik, tahlil va yakuniy bosqichlarning mazmuni bosqichma-bosqich ochib berilgan. Shuningdek, rolli o‘yinlar, klaster, insert, muammoli ta’lim kabi zamonaviy metodlarning o‘quvchilarda badiiy-estetik tafakkurni rivojlantirishdagi roli ilmiy tahlil etilgan. Maqolada badiiy asar orqali o‘quvchilarning nutq madaniyatini, fikrlash jarayonini, tasavvurini va ma’naviy ongini shakllantirish imkoniyatlari amaliy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari uchun amaliy qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.